top of page

Pismo dobrim možem

Dragi dedek Mraz!

Ker mi Božiček nikoli ni bil ne vem kako blizu, se zanašam na Miklavža in nate. Licemersko bi bilo, če bi pisala v rdeče oblečenemu možu, ko pa sta mi vidva precej bolj ljuba. Miklavž je svoje delo opravil, odlično, kot vsako leto, v ničemer mu ne morem oporekati. Pametno je premlel, kaj sem si želela in česa ne, pa tudi, kaj sem si zaslužila in kje moram opraviti še nekaj pokore.

Od tebe tako ne pričakujem kakšnih bogatih daril. Niti evra ne boš zapravil zanje, obljubim. Prosim te za skodelico zdravja za nono in nonota in za čas ter potrpljenje. Slednje nakloni meni, jaz ju res potrebujem. Onadva potrebujeta zdravje. Samo to. Drva so lepo spravljena v kleti, taksi službo si bomo razdelili pa naših najboljših močeh.

Prosim te za navdih in voljo do dela, ki ga imam izjemno rada. Saj mi ju ne zmanjka pogosto, pridejo pa sivi dnevi, ko se vse zdi trikrat ali petkrat bolj naporno, kot je v resnici. Vem, tako je z vsemi. Morda pa le potrebujem to slišati tudi od tebe., moder si in izkušen in vem, da ti ni v navadi pritoževati se.

In kot zadnje ti pišem za pogum. Da se spopadem z letom, ki se nezadržno bliža, in ob tem obdržim nasmeh na ustih ter srčnost.


Najnovejše
Starejše objave
bottom of page