top of page

Voli!

Voli. Ker so spremembe dobre. Tiste na slabše silijo, da dvignemo ude, aktiviramo možgane in se poskušamo pobrati z dna. Spremembe na bolje dajo krila, polet, motivacijo. Samo bati se jih ne smemo. Zato voli!

Nekoč sem se bala sprememb. Imela rada rutino. Saj jo imam še vedno, pa se kljub vsemu sem in tja vržem v vodo. Včasih splavam, drugič se tako močno napijem vode, da mi gre na bruhanje. Lekcija je nepozabna. Koristna. Boleča, a koristna. Zato voli. Da se vsi skupaj ne utopimo.

Vedno bolj verjamem, da življenje res poskrbi za ravnovesje. Nekje vzame samo zato, da lahko na drugem koncu da. In verjamem tudi, da smo res, ampak čisto zares svoje (ne)sreče kovač. Zato voli. Po svoji vesti, po lastnem prepričanju. Voli, da boš enkrat za spremembo tudi ti sam del sprememb.

Ne bo jih namreč, če bomo zgolj razmišljali o njih. Ne moremo samo stati ob strani in zavihati nos, ko pa pride vrsta na nas, povesiti oči. Ni pošteno. Kot življenje samo ni vedno le pošteno, drži. Vsaj poskusi. Poskusi.

Voli. Po svoji vesti, po lastnem prepričanju. Voli, da boš enkrat za spremembo ti sama del sprememb. Najhuje, kar se nam lahko zgodi je, da zaspimo v veri, da nič, prav nič ne more biti drugače.


Najnovejše
Starejše objave
bottom of page