top of page

Nadaljevanje

Moj najljubši seznam je pred (sanjskim, khm) poletjem dobil nadaljevanje.

Černobilska molitev - Svetlana Aleksievič. Seveda v luči ultra popularne serije HBO Černobil vroči tedni ne bodo mogli miniti brez "kronike prihodnosti". Dokaz, kako se je politika igrala s človeškimi življenji. In se pravzaprav še zmeraj.

Hitlerjeve pokuševalke - Rosella Postorino. Resnična pripoved o Margot, pokuševalki zloglasnega diktatorja, ki se je po več desetletjih opogumila in svetu priznala resnico. "Neko jutro na vrata potrkajo SS-ovci in ji sporočijo, da so jo vpoklicali kot eno izmed Hitlerjevih pokuševalk: trikrat na dan morajo ona in še devet pokuševalk v njegovo tajno poveljstvo, Volčji brlog, pokušati obroke, preden jih postrežejo njemu. Volku."

Smrtonosna belina - J. K. Rowling. Harryja Potterja, priznam, nisem nikoli vzela v roke. Zato pa mi je toliko ljubši Cormoran Strike. Ob Harryju Holu je detektiv eden mojih najljubših literarnih junakov. Menda je njegov odnos z Robin v novi knjigi še bolj zapleten. Željno čakam na podrobnosti.

Nove prigode stoletnika, ki je zlezel skozi okno in izginil - Jonas Jonasson. Allan je nazaj. Menda še bolj zabaven kot prejšnjič, ko si je za rojstni dan zaželel nepozabne dogodivščine. Wuuhuu. Tudi ta bo prebrana na mah, kot je bil njen prvi del.

In potem so tu še Tisto, pa Prikriti plameni, Beletrinine Šavrinke in biografija Freddyja Mercuryja. Toliko knjig, pa tako malo časa.


Najnovejše
Starejše objave
bottom of page